Welkom in

Vakantiehuis am Hohen Venn

tussen
Hoge Venen en Eifel

Eindeloos

Wandelen, fietsen of mountainbiken

En lekker koken,

eten & natafelen

in de grote woonkeuken-met-uitzicht

Welkom in Ferienhaus am Hohen Venn

woonkamer Lämmchesgasse 7
Vrijstaand huis met zonnige privé-tuin,

te huren met één tot vier slaapkamers en twee badkamers. Daarmee is het een flexibel passend huis voor met zijn tweeën, maar ook geschikt voor zes personen en één of twee baby's of peuters. De royale zonnige tuin biedt veel privacy en is omringd door weilanden. Er zijn nooit andere gasten tegelijk in het huis, of je nu alleen komt of met z'n zessen.
Het vakantiehuis ligt op de 1e verdieping, op de begane grond is geen woonruimte, maar hebben we een privé kantoortje en -pantry ingericht. In dit vroegere woongedeelte van de boerderij zijn de plafonds zo laag, dat ze niet meer voldoen aan de wooneisen van deze tijd. Als u er bent zijn wij er normaal gesproken niet, dus uw privacy in het huis en de tuin zijn gegarandeerd. 
Oh ja, ons vakantiehuis is rookvrij.

Image

Vennbahn

De Vennbahn tussen Monschau en Sourbrodt
Heel het jaar volop te doen.

Je kunt het hele jaar door onbegrensd wandelen in de ruige Hoge Venen en in de Eifel, van kleine ommetjes tot uitdagende dagmarsen.
Dan kan je natuurlijk over het beroemde Vennbahn fietspad fietsen, dat langs het dorp loopt en door een bijzonder mooi landschap voert, met een stijging van maximaal zo'n 3%. Maar ook voor fietsers met bergervaring en voor mountainbikers is er voldoende uitdaging.
Er zijn diverse stuwmeren in de omgeving, waar je kunt zwemmen en andere watersporten kunt beoefenen. 
In de winter kan je vaak ook wintersporten. In Kalterherberg zijn loipes en in veel van de omringende dorpen ook. Op 15-20 minuten rijden vind je een alpinehelling en kan je rodelen.

Rustig, tussen Hoge Venen en Eifel gelegen vrijstaand huis met grote zonnige privé-tuin,

te huren met één tot vier slaapkamers en één of twee badkamers. Een flexibel passend huis voor met zijn tweeën, maar ook geschikt voor zes personen en één of twee baby's of peuters. De royale zonnige tuin biedt veel privacy en is omringd door weilanden. Er zijn nooit andere gasten tegelijk in het huis, of je nu alleen komt of met z'n zessen.
Eettafel met uitzicht

Ontbijten met uitzicht

Het vakantiehuis ligt op de 1e verdieping, zodat je zowel vanaf de eettafel als uit de woonkamer mooie uitzichten hebt. Als je van groen houdt, zit je hier goed! (De begane grond was het woongedeelte van de boerderij en heeft nogal lage plafonds, die niet meer voldoen aan de wooneisen van deze tijd, vandaar...) 
Veenorchideeën
De Hoge Venen

De Hoge Venen hebben een heel eigen klimaat, de gemiddelde temperatuur is 5 graden lager dan bijvoorbeeld in de rest van België of Nederland. Daardoor vind je er planten en dieren die je elders niet tegenkomt. De winters zijn hier natuurlijk ook kouder en daardoor is de sneeuwkans een heel stuk groter.

In de omgeving zijn verschillende natuurcentra, waar je informatie over de bijzondere natuur van dit ruige gebied kunt krijgen en waar vandaan ook vele wandelingen met gids vertrekken. In het vakantiehuis is ook informatie over de omgeving en wat er voor moois te ontdekken is.

Vos in winter Irma van Gog
Vos in winter - Irma van Gog
Natuur tot in je tuin.

In het seizoen (van voorjaar tot in de herfst), kan je dagelijks genieten van rode wouwen, die op hun zoektocht naar prooien soms heel laag rondvliegen. Heerlijk om naar te kijken, gewoon vanaf het terras, deze grootste roofvogel van onze omgeving! En natuurlijk zijn er ook volop andere (roof)vogels om van te genieten. Verder heb je veel kans om vossen te zien en ook wel reeën.

De Hoge Venen

Veenorchideeën

hebben een heel eigen klimaat, de gemiddelde temperatuur is 5 graden lager dan bijvoorbeeld in de rest van België of Nederland. Daardoor vind je er planten en dieren die je elders niet ziet. De winters zijn er ook veel kouder, waardoor de sneeuwkans een heel stuk groter is.

In de omgeving zijn verschillende natuurcentra, waar je informatie over de bijzondere natuur van dit ruige gebied kunt krijgen en waar vandaan gegidste wandelingen vertrekken. In het huis vind je ook informatie over de omgeving.

Vos in de sneeuw
Vos in winter - Irma van Gog
Natuur tot in je tuin.

In het seizoen (van maart tot in de herfst), kan je dagelijks genieten van rode wouwen, die op hun zoektocht naar prooien soms heel laag rondvliegen. Heerlijk om naar te kijken, gewoon vanaf je terras, deze sierlijke, grootste roofvogel van onze omgeving. En natuurlijk zijn er ook volop andere vogels om van te genieten. Verder heb je kans om vanuit huis vossen te zien en ook wel reeën. 

Neem uitgebreid de tijd

Woonkamer met klokken
In de Eifel gaat alles wat gemoedelijker, de meeste mensen hebben er niet zo'n haast. Zo gebeurt het bijvoorbeeld regelmatig dat je bij de dorpssupermarkt even moet wachten, omdat de klant vóór je een praatje maakt met de kassière. Niemand maakt zich daar druk om.

Nog wat informatie over je verblijf hier

Wij hebben hard gewerkt om het huis op te knappen en zijn blij met het resultaat. We hopen natuurlijk dat al onze gasten er van een heel fijne vakantie zullen genieten, of ze nu komen voor de bijzondere natuur van de Hoge Venen, de leuke stadjes en dorpen in de omgeving, om lekker te relaxen met een goed boek in de tuin, of om lekker sportief bezig te zijn!

Ons huis is een niet-roken huis. Natuurlijk kan je in de tuin wel roken, maar we vragen je dat binnenshuis niet te doen. Verder willen we ook gasten met allergieën in ons vakantiehuis welkom kunnen heten. Daarom hebben we ervoor gekozen om huisdieren niet toe te laten.

We hopen je binnenkort in ons mooie vakantiehuis te kunnen ontvangen en wensen je alvast een heel fijne vakantie!

Elaine Meuldijk en Rogier Pitlo
Sourbrodt